Νεα δυνατότητα έκδοσης παραστατικού για την προκαταβολή- Απόδειξη Είσπραξης

  • 16 views
  • May 24, 2024

Μέχρι στιγμής, όταν είχατε κάποια προκαταβολή, μπορούσατε σε περίπτωση που το ζητήσει ο πελάτης να εκτυπώσετε για ενημέρωση του μία proforma.

Πλέον με το τελευταίο update, μπορείτε να κάνετε έκδοση Aπόδειξης Eίσπραξης.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις Αποδείξεις Εισπράξεων ΑΕ;
  • δεν είναι επίσημα παραστατικά
  • δεν ανεβαίνουν σε mydata
  • έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα, χρησιμοποιούνται καθαρά και μόνο για την ενημέρωση του πελάτη σχετικά με κάποια προκαταβολή

 

Για να κάνετε έκδοση, πρέπει υποχρεωτικά κατά την διαδικασία πληρωμής να επιλέγετε deposit ως payment type. Μην ανησυχείτε – στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε με ποιον τρόπο συγκεκριμένα λάβατε τα χρήματα.

Αφού προσθέσετε την πληρωμή, μπορείτε να πατήσετε Preview/ Προεπισκόπηση > Έκδοση Αποδειξης είσπραξης /Issue a receipt και να κάνετε έκδοση ΑΕ.

Βίντεο οδηγιών:

Τι συμβαίνει από εκεί και πέρα;

Κάθε φορά που έχετε πληρωμή, την προσθέτετε στην κράτηση. Για κάθε επόμενη πληρωμή μετά την έκδοση ΑΕ, θα γίνεται αυτόματα έκδοση νέας απόδειξης είσπραξης για αυτή.

Για παράδειγμα:

– Βάζετε 50 ευρώ προκαταβολή σε μία κράτηση και κάνετε έκδοση της ΑΕ 1.

– Ο πελάτης έρχεται και κατά την αναχώρηση του πληρώνει το υπόλοιπο ποσό. Βάζετε άλλα 200 ευρώ στα folios. Αυτόματα θα γίνει έκδοση της ΑΕ 2.

– Τελικά, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με την ταμειακή ή στο Ολοκλήρωση και Εκτύπωση, βγάζετε πλέον και το επίσημο παραστατικό ώστε να κάνετε check out.

 

Πως κάνετε ακύρωση ΑΕ;

Καθώς δεν είναι επίσημο έγγραφο, και αφού δεν έχετε εκδόσει ακόμη κάποιο παραστατικό που ανεβαίνει στην ΑΑδε, αρκεί να πατήσετε χ στην πληρωμή ώστε να διαγράψετε ταυτόχρονα και την ΑΕ.