Έκδοση τιμολογίου – Αλλαγή στοιχείων τιμολόγησης κράτησης, από πελάτη σε εταιρεία ή ταξιδιωτικό γραφείο

  • 27 views
  • May 23, 2024

⚫ Το RoomRack εκδίδει αυτόματα το κατάλληλο παραστατικό ανάλογα με την συνδεσιμότητα των folios.
Απο προεπιλογή μέσα στο Roomrack PMS για τους πελάτες βγαίνει Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών ενώ για εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία εκδίδεται Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών.

Τα folios / Λογαριασμοί  από default είναι συνδεδεμένα με τον main guest, άρα βγάζουν απόδειξη στα στοιχεία αυτού, εκτός αν τροποποιηθούν διαφορετικά.

Πως μπορώ να εκδώσω τιμολόγιο σε εταιρεία ή ταξιδιωτικό γραφείο;

Για να αλλάξετε τα στοιχεία τιμολόγησης σε εταιρεία / ταξιδιωτικό γραφείο στους λογαριασμούς / folios προκειμένου να γίνει έκδοση τιμολογίου :

1. Κάνετε κλικ στο “Λογαριασμοί” και έπειτα εκεί που αναγράφει “τα στοιχεία τιμολόγησης για” επιλέγετε “Επεξεργασία

2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε το “Προσθήκη Εταιρείας για αυτό το folio” αν θέλετε να βγεί τιμολόγιο σε όνομα εταιρείας και έπειτα επιλέξτε σε ποια εταιρεία θέλετε να τιμολογήσετε πατώντας το Select διαφορετικά επιλέξτε “Προσθήκη Ταξ. Γραφείου για αυτό το folio” αν θέλετε να τιμολογήσετε σε ταξιδιωτικό γραφείο. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξετε το ταξιδιωτικό που θα εκδοθεί το παραστατικό πατώντας το Select .

(Σε περίπτωση που δεν έχει εμφανιστεί η εταιρεία ή το ταξιδιωτικό που επιθυμείτε στις αποθηκευμένες απο εσάς εγγραφές, μπορείτε απο αυτό το σημείο να κάνετε προσθήκη – δημιουργία εταιρείας / ταξιδιωτικού γραφείου επιλέγοντας Νέα Εταιρεία ή Νέο Ταξιδιωτικό αντίστοιχα). Δείτε εδώ όλους τους τρόπους που μπορείτε να δημιουργήσετε νέο προφίλ εταιρείας /ταξιδιωτικού γραφείου.

3. Αφού επιλέξετε την εταιρεία ή το ταξιδιωτικό γραφείο που επιθυμείτε και έχει εμφανιστεί στα στοιχεία τιμολόγησης μέσα στη κράτηση, μπορείτε από το dropdown να επιλέξετε σε ποιόν λογαριασμό / folio θέλετε να καταχωρηθεί η εταιρεία / το ταξιδιωτικό γραφείο. Η αποθήκευση της επιλογής γίνεται αυτόματα.

Ακολουθεί βίντεο με οδηγίες: