Μαζικό block rooms

  • 12 views
  • May 24, 2024
Μπορείτε πλέον να κάνετε block rooms μαζικά, ώστε να μειώσετε τη διαθεσιμότητα άνετα και εύκολα σε οποιοδήποτε δωμάτιο / δωμάτια θέλετε.

Πώς να δημιουργήσω μαζικό block?

Αρχικά, πατήστε το εικονίδιο (+) στο πάνω δεξιά μέρος της πλατφόρμας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Block Rooms.

Στη συνέχεια, στην καρτέλα που θα σας ανοίξει, ορίστε την ημερομηνία που θέλετε να ξεκινήσει και να τελειώσει το block στα πεδία Start & End. Το πεδίο “departure time” είναι σεταρισμένο ανάλογα την checkout time σας, μπορείτε όμως να το επεξεργαστείτε κάνοντας ενεργή την επιλογή “change time”.

Στο πεδίο Room Number, επιλέγετε το δωμάτιο που θέλετε να κλείσετε ή αφήνετε ως έχει την default επιλογή “All Rooms” που σημαίνει πως κλείνετε την διαθεσιμότητα για όλο σας το κατάλυμα.

Το Blocked Room Comments πεδίο είναι μη υποχρεωτικό, μπορείτε όμως να επιλέξετε σε αυτό ένα από τα σχόλια που έχουν οριστεί στο set up.

Αν δε βρείτε αυτό που επιθυμείτε, μπορείτε να γράψετε στο πλαίσιο comment οτιδήποτε χρειαστείτε.

Στο πεδίο Occupancy status, επιλέγετε αν επιθυμείτε το Block days που δημιουργήσατε, να μην προσμετράται μέσα στα report όσον αφορά την πληρότητα και αν δεν θέλετε να προσμετράται ως κράτηση.

Πατάτε update room status και είστε έτοιμοι!

Σχετικό βίντεο οδηγιών:

Πως γίνεται μαζικό unblock? 

Στην περίπτωση που θέλετε να αναιρέσετε την κίνηση σας ή να ξεμπλοκάρετε τα δωμάτια, πατήστε πάνω σε οποιοδήποτε μπλοκαρισμένο δωμάτιο.
Στην καρτέλα που θα ανοίξει, επιλέγετε μεμονωμένα τα δωμάτια που θέλετε να ξεμπλοκάρετε ή κάνετε μαζική επιλογή αυτών. Στη συνέχεια αφού έχετε κάνει τις επιλογές σας, εμφανίζεται ένα νέο red button “αφαίρεση επιλεγμένων”. Κάνετε κλικ σε αυτό. Θα σας εμφανιστεί ένα notification το οποίο θα πρέπει να επιβεβαιώσετε.
Στη συνέχεια, περιμένετε μέχρι να σας ενημερώσει το σύστημα ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Σχετικό βίντεο οδηγιών:

Report Μπλοκαρισμένες ημέρες 

Υπάρχει report “Blocked days” για να μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά ανα πάσα στιγμή, τις ημέρες που έχετε μπλοκάρει στο πλάνο σας.

Μεταβείτε  Υποδοχή > Μπλοκαρισμένες Ημέρες